slider03

De Algemene Senioren Vereniging Houten

De Algemene Senioren Vereniging Houten (ASVH) is opgericht op 15 juli 2013. Het doel van de vereniging is het vormen van een sociaal netwerk van inwoners van de gemeente Houten van vijftig jaar en ouder en het behartigen van de belangen van de leden, met name op het gebied van wonen, zorg en mobiliteit.

Senioren in Houten

Volgens de ASVH zijn er duidelijke signalen dat de doelgroep van senioren in Houten aan het veranderen is. Er komen steeds meer senioren uit andere plaatsen in ons land naar Houten, omdat hun kinderen en kleinkinderen hier zijn komen wonen. Deze senioren kunnen soms moeilijk nieuwe vrienden of leuke activiteiten vinden. En soms is het erg lastig om de weg te vinden naar de juiste instanties in de gemeente. De ASVH wil daarbij helpen.

Waarom lid worden? 
Steeds meer overheidstaken worden aan de gemeenten overgedragen. Sterke seniorenverenigingen zijn onmisbaar om de belangen van senioren op gemeentelijk niveau goed te behartigen. De ASVH wil samen met de Houtense afdelingen van de andere ouderenorganisaties een sterke vuist maken in de richting van de gemeente en andere maatschappelijke organisaties om ervoor te zorgen dat zaken als vervoer, wonen, zorg, recreatie en veiligheid goed geregeld worden!

Hoe groter de ASVH is, hoe groter onze vinger in de gemeentelijke pap zal zijn.

 

Klik hier voor de statuten.